آشتی سامسونگ و ال جی
همه ما میدانیم که سامسونگ و الجی دو شرکت بزرگ حوزه فناوری از قدیمالایام رقبای شماره یک همدیگر در بسیاری صنایع از جمله نمایشگر و تلویزیون هستند اما تاریخ نشان داده که تغییر استراتژی و اولویت بندی منافع دولتها و حتی شرکتها میتواند رقبای دیرینه را نیز در یک جبهه همکار قرار دهد. به نظر جدیدترین اتفاق از این نوع را باید همکاری سامسونگ و الجی بدانیم.
آمار منتشر شده توسط موسسات معتبر بررسی وضعیت بازار در صنایع نمایشگر طی سال گذشته نشان دادهاند که طی سالیان آینده به مرور میزان تقاضا برای نمایشگرهای LCD و تلویزیونهای LCD کاهش یافته و شرکتهایی که بخواهند در این صنعت باقی بمانند ناچار به مهاجرت به سمت فناوریهای جدیدتر هستند.
سامسونگ به عنوان یکی از مهمترین شرکتها در این حوزه از چند سال پیش تمرکز خاصی روی پنلهای کوانتوم دات را آغاز کرده و در این حوزه به توفیقات بسیاری دست یافته است. اما این به معنای عدم توجه به دیگر فناوریها برای تولید دستگاههای با نمایشگر بزرگ (بزرگتر از ۱۰ اینچ) نخواهد بود.
اگر به خاطر داشته باشید طی چند ماه گذشته در چندین مرحله در این مورد با شما صحبت کردهایم که شرکت سامسونگ الکترونیکس دیگر قصد تولید پنلهای نمایشگر LCD را ندارد؛ اما این خبر بدان معنا نیست که سامسونگ دیگر حضوری در بازار تلویزیونهای LCD نخواهد داشت.
در این حالت سامسونگ تصمیم گرفته تا پنلهای LCD مورد نیاز خود را از دیگر شرکتها مانند همکاران چینی نظیر BOE، China Star Optoelectronics و یا حتی شرکت ژاپنی Sharp تأمین کند.
ماه گذشته این خبر به صورت رسمی اعلام شد که سامسونگ طی سفارشات نمونهای که برخی شرکتها مانند BOE داده بود، پتانسیل لازم برای رسیدن به استانداردهای مد نظر خود را در این شرکت ندیده است و این اتفاق شرکت سامسونگ را وادار کرده است تا برای تأمین LCDهای مورد نیاز خود دست به حرکتی بزند که کمتر آن را پیشبینی میکردیم؛ خرید پنلهای مورد نیاز از رقیب سنتی و همیشگیاش، LG.
طی گزارشاتی که در این زمینه منتشر شدهاند ظاهراً شرکتهای سامسونگ و الجی قرارداد همکاری به ارزش یک میلیارد وون کره جنوبی معادل با ۸۳۳ میلیون دلار آمریکا را به امضا خواهند رساند که طی آن الجی متعهد میگردد برای دوره زمانی مشخص، کلیه پنلهای LCD مورد نیاز سامسونگ را از کارخانه ساخت نمایشگر خود در منطقه گوانگژو چین، تأمین کند.
در حال حاضر شرکت LG بزرگترین تویدکننده تلویزیونهای OLED در دنیاست و سامسونگ نیز این عنوان را در زمینه تلویزیونهای QLED کسب کرده است. نکته جالب این است که در دورههای گذشته (برای مثال سال ۲۰۱۷) سامسونگ پنلهای نمایشگر LCD مورد نیاز خود را پس از عدم اجرای مفادی از قراردادی که با شرکت شارپ امضا کرده بود، از الجی تأمین کرد و این نشاندهنده تکرار تاریخ در حوزه نمایشگرهای LCD برای دو شرکت خوشنام و رقیب قدیمی کرهای است
برخی از نظرات
ارسال نظر